Navigere opp
Logg på
Hjelp (nytt vindu)
Selbu kommune - Kunngjøringer - Utvidelse av tilbudet til gravide i Værnesregionen
Hopp til hovedinnhold

Utvidelse av tilbudet til gravide i Værnesregionen

 Tirsdag 30. august ble det åpnet en ny svangerskapspoliklinikk i Værnesregionen. Tilbudet gjør at gravide slipper turen inn til Levanger eller Trondheim. Nå kan de få gjøre rutinekontroller på distriktsmedisinsk senter i Stjørdal.

- Vi er glade for å kunne tilby poliklinikk til de gravide som bor i regionen, sier Randi Brenne Dreier, avdelingsleder gynekologisk avdeling ved Sykehuset Levanger. Sykehuset Levanger opplever en lekkasje av fødende som velger St. Olavs hospital. Derfor håper de at tilbudet skal bidra til å demme opp for denne lekkasjen.

- Det er fortsatt slik at de gravide blir henvist av sin fastlege når de skal til ultralydkontroll i forbindelse med graviditet, sier hun. Men nå kan de slippe å kjøre helt til Levanger eller Trondheim for en rutinekontroll. Og hun understreker at gravide nå må lese henvisningen fra sykehuset nøye for  sjekke oppmøteplassen. - Dette tilbudet er oppe nå fra tirsdag og bor i du i denne regionen, og har et normalt svangerskap, kan du godt få time her på Stjørdal, sier Brenne Dreier.

 

Hva tilbys på svangerskapspoliklinikken?

Rutineultralyd mellom uke 17-20, vekstkontroller, leiekontroller og fødselsforberedende samtaler er tjenestene. Det er DMS i Stjørdal som huser det nye tilbudet. Og foreløpig vil det være betjent annenhver tirsdag. Jordmor som betjener dette tilbudet har videreutdanning i ultralydfosterdiagnostikk ved Nasjonalt senter for fostermedisin. Jordmor vil samarbeide tett med Sykehuset Levanger.
- Vi er kjempeglad for det nye tilbudet og Værnesregionen satser aktivt på å få til slike samarbeid med sykehusene rundt oss, sier Ann Sissel Helgesen,  leder for DMS Stjørdal . - Dette er en del av samhandlingsreformen og når vi kan utvide det interkommunale tilbudet til det beste for innbyggerne i Værnesregionen er vi veldig fornøyd, avslutter Ann Sissel Helgesen.

Oppdatert: 31.08.2011 08:58
 
Selbu Kommune
Gjelbakken 15, 7580 Selbu. Telefon: 73816700. E-post: postmottak@selbu.kommune.no Org.nr: 971197609. Følg oss på Facebook Facebook
Åpningstider: Vinter: 08.00 - 15.30 / Sommer: 08.00 - 15.00 (Skifter:16.mai / 15.september) | Nettstedskart
Selbu Kommune
Gjelbakken 15, 7580 Selbu. Telefon: 73816700. E-post: postmottak@selbu.kommune.no Org.nr: 971197609. Følg oss på Facebook Facebook