Navigere opp
Hjelp (nytt vindu)
Selbu kommune - Aktuelt - Gatelysa i Selbu

Gatelysa i Selbu

Det etterspørres i media hvorfor gatelysene står på sommerstid når det er lyst ute.

På ukedager er gatelys styrt av fotocelle, men overstyrt av ur, med utkobling mellom kl. 01:00 og 06:00.  På fredagskveld og lørdagskveld er det bare fotocelle som styrer lyset.  Er det overskyet og ganske mørkt kobler cella inn, selv om det er midt på sommeren.
Det er flere fotoceller rundt om i bygda som styrer lyset, derfor kan det lyse f.eks. i Øverbygda, men i Mebonden er lyset av. Dette skyldes lysforholdene der fotocella står.
Tidligere er det prøvd å koble ut gatelyset i flere måneder på sommerhalvåret, med det resultat at det ble fukt i skjermene, og diverse lynskader som ble oppdaget.  Det ble da en stor og kostbar vedlikeholdsjobb når lyset ble koblet på like før skolestart.
I tillegg var en nødt til å koble inn og ut gatelyset i forbindelse med forskjellige arrangement i bygda. Slikt sett blir det billigere å ikke foreta utkopling.
Selbu kommune har full forståelse for at det virker helt ulogisk at gatelysene står på uten at behovet er der, men det er altså slik at dette faktisk er mer kostnadsbesparende enn å kople lysene ut.
Det etterspørres også om hvorfor Selbu kommune har ansvaret for gatelys på fylkeskommunal vei. Gatelysene ble gitt til kommunen som gave av frivillige og velforeninger på 70- 80- tallet, og er derfor kommunens eiendom.
Det jobbes med Sør- Trøndelag Fylkeskommune om fylkeskommunal overtakelse av gatelysene i Selbu. Dette håper vi å fullføre i løpet av høsten 2014.

Oppdatert: 03.07.2014 08:45
Aktuelle sider

Selbu Kommune
Gjelbakken 15, 7580 Selbu. Telefon: 73816700. E-post: postmottak@selbu.kommune.no Org.nr: 971197609. Følg oss på Facebook Facebook