Navigere opp
Hjelp (nytt vindu)
Selbu kommune - Aktuelt - Selbu på 3. plass på kultur i Sør-Trøndelag!

Selbu på 3. plass på kultur i Sør-Trøndelag!

Selbu er nr 3 på kultur i Sør- Trøndelag og på 60. plass av landets alle 428 kommuner. Telemarksforsking har i dag publisert resultatene for 2014 i sin årlige oversikt over kulturlivet i norske kommuner.

Selbu var på 11. plass i fylket i 2013 og har dermed krøpet godt oppover listen, bare slått av Røros og Trondheim.

Røros er for øvrig på 1. plass i landet også, mens Trondheim er på 6. plass i landet. Meget gledelig for oss i Selbu, sier Kim Olsen Stokke, leder for næring, landbruk og kultur i Selbu kommune.

Selbu scorer spesielt høyt på kulturarbeidere, konserter og bibliotek. Dårligst er vi på kino og scenekunst. Kanskje ikke unaturlig når vi har svært gode og godt tilgjengelige tilbud i Trondheim og Stjørdal, sier Stokke. Vi kommer også godt ut hva gjelder antallet kunstnere og tildelte offentlige midler. Det viser at vi gjør et meget godt arbeid på kultursia i Selbu.

Frivilligheten er noe alle liker å tro at vi er svært gode på i Selbu. Barometeret viser at vi er midt på treet der. Det betyr selvsagt også at mange kommuner er gode på frivillighetsarbeid. Om det er kulturhuset som må bygges for at vi også skal bli gode på scenekunst, vil ikke Stokke spekulere i. Vi har også en bra kinosal ved Bell skole, men vi sliter med besøkstallene.

Tilbakemeldinger helst fra utenbygdsboende tyder på at den generelle oppfatningen er at vi er gode på kultur i Selbu, vi blir lagt merke til. Vi skal fortsatt gjøre oss godt bemerket sammen med de frivillige aktørene som bærer frem gode tiltak i Selbu sammen med kommunen.

Les mere her: http://www.telemarksforskning.no/start/detalj.asp?nyhet_id=666&merket=2

Oppdatert: 31.10.2014 13:58
Aktuelle sider

Selbu Kommune