Dette er anbefalingene for covid-19 som gjelder nå

Hold deg hjemme hvis du har nyoppståtte luftsymptomer og føler deg syk.
Du trenger ikke lenger teste deg, og du trenger ikke være hjemme fire dager ved covid-19.
Kontakt lege hvis du har behov for helsehjelp.

Regjeringen opphevet tirsdag 5. april rådet om å holde seg hjemme 4 døgn etter koronasmitte.

Regjeringens langsiktige koronastrategi for å normalisere hverdagen

Oppdaterte anbefalinger

Anbefalingene om covid-19 som nå gjelder er:

• Hold deg hjemme hvis du føler deg syk, og unngå kontakt med personer som har risiko for å bli alvorlig syke dersom du har nyoppståtte luftveissymptomer.
  • Du trenger ikke holde deg hjemme i 4 døgn.
  • Kontakt lege hvis du har behov for helsehjelp.
  • Du trenger ikke teste deg med selvtest. Hvis du likevel har fått en positiv test, gjelder de samme rådene om å holde deg hjemme hvis du føler deg syk.
  • Du trenger heller ikke registrere positive selvtester hos kommunen.
  • Det gjelder egne anbefalinger for de som har økt risiko for å bli alvorlig syke med covid-19 på Råd og informasjon til risikogrupper og pårørende (fhi.no).

Se mer om hva du gjør ved Nyoppståtte luftveissymptomer (fhi.no).

Selvtester vil fortsatt være tilgjengelige

I en overgangsperiode vil det være tilgjengelige selvtester i kommunene for de i befolkningen som likevel ønsker å teste seg.

Rådene ved positiv og negativ test er de samme; hold deg hjemme om du føler deg syk.

Vaksiner