Testing - Har du mistanke om at du er smittet av koronavirus?

Dersom du har mistanke om at du er smittet av koronavirus, IKKE møt opp på legekontoret eller legevakt.
Du kan digitalt booke tid for Koronatest på Selbu legekontor sine nettsider.
Har du ikke mulighet for å gjøre det, ring legekontoret på tlf: 73 81 68 25

Nærkontakt, symptomer eller positiv test?

Informasjonstelefonen for koronasmitte på tlf: 815 55 015

Status, tall og informasjon i Selbu kommune - koronaviruset

Status, tall og informasjon i Selbu kommune - koronaviruset

Nærkontakt, symptomer eller positiv test?

 

Uke 42

2 personer testet positivt denne uka.

06.10.21 Reiseregler

Alle som reiser til Norge plikter å sette seg inn i og følge reglene for innreise. Brudd på reglene kan føre til straff. 

Råd og regler for reiser til og fra utlandet (helsenorge.no)

UDI har en egen innreisetelefon som kan svare på hvem som har adgang til Norge, om du ikke finner svar på dette selv. Innreiselinjen er åpen mandag til fredag kl. 08.00–15.00 på telefonnummer 21 49 32 84. 

Reisende med testplikt skal som hovedregel fortsatt teste seg på grensen. Har du passert en grensepassering der det ikke er en teststasjon eller en teststasjon som er åpen, må du teste deg med antigen hurtigtest på en offentlig teststasjon så raskt som mulig, og senest innen 24 timer etter ankomst.

Hva gjør jeg hvis grensestedet er stengt for testing

Hvis det ikke er en teststasjon eller teststasjonen på grensen ikke er åpen, kan man teste seg
innen 24 timer på Selbu legekontor på hverdager, eller legevakten i Værnesregionen (på helg).
Se under:

Testing hverdager

For bestilling av test, ta kontakt med Selbu legekontor

Testing lørdag og søndag

Ring Værnesregionen Legevakt på telefonnummer 116 117. Du vil da få oppgitt tidspunkt for testing på teststasjon Trondheim Lufthavn Værnes

Gjelder fra midnatt til 6.10.2021

25.09.21

I dag kl. 16 åpner Norge igjen!
Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap (regjeringen.no)

24.09.21

Regjeringen har i dag hatt pressekonferanse og varslet om at vi går fra Kontrollstrategi til Økt beredskapsstrategi fom lørdag 25.09.21 kl 16. Det betyr at vi for det meste går tilbake til en normal hverdag.

Merk at fortsatt vil følgende gjelde:

Alle 

 • Test ved symptomer 
 • Smittede må i isolasjon
 • Ha god hygiene 

 Hustandsmedlemmer og tilsvarende nære (for eksempel kjæreste, bestevenn eller lignende): 

 • Kommunen smittesporer kun husstandsmedlemmer og tilsvarende nære 
 • Bare disse nærkontaktene skal i karantene 
 • Karantene kan erstattes av testregime dersom nærkontaktene ikke utsettes for videre eksponering. 

Øvrige nærkontakter (for eksempel klassekamerater, fotballaget, gjester i 50-årsdagen eller lignende) fritas fra plikt til smittekarantene, men oppfordres til: 

 • Testing snarest mulig 
 • Begrensning av sosial omgang inntil et negativt testsvar 
 • Egenobservasjon av symptomer i 10 dager 
 • Lav terskel for ny testing ved symptomer  

Kommunens hjemmeside er fra og med mandag oppdatert med gjeldende regler. Her vil vi prøve å konkretisere hva som gjelder for de ulike situasjonen, og en opprette en verktøykasse med forslag til informasjon som kan benyttes av de som skal informere til ulike grupperinger

10.09.2021

Selbu kommune har nå fått melding om en ny positiv test. Få nærkontakter. Smittesporing pågår.

04.09.2021

Selbu kommune fikk i kveld melding om 1 ny positiv test. Vedkommende er nærkontakt til tidligere meldte smittetilfeller. Smittesporing pågår.

30.08.2021

En ungdomsskoleelev har også testet positivt på en hurtigtest. Dette gjør at det nå er satt i gang testing av en klasse i 9. trinn + lærere, totalt ca 40 stk. Men, heldigvis ingen positive svar på hurtigtestene som ble tatt av øvrige elever og lærere ved 9.trinn i dag!

29.08.2021

Selbu har per nå 2 personer som er bekreftet smittet av Covid-19 den siste uken. Smittesporing pågår. Det har vært, og vi bli utført en del testing de nærmeste dagene.

 

23.08.2021

En person testet i går positivt for Covid-19. Vedkommende er ikke folkeregistrert i Selbu, men tilbrakte noen dager her rett før personen fikk symptomer. Smittesporing og testing pågår.

16.08.2021

En person testet positivt på hurtigtest i dag. Vedkommende er nærkontakt med person som testet positivt i går. Ingen nye nærkontakter. Folk som har vært på Kiwi fredag 13.august  mellom kl.12.30-14.30 må være obs på symptomer, og teste seg hvis de får noen.

15.08.2021

En person har i dag testet positivt på Covid-19. Vedkommende er ikke folkeregistrert i Selbu, men oppholder seg for tiden i kommunen. Det er svært få nærkontakter i Selbu. Smittesporing pågår.

Alle som har vært innom Kiwi Selbu på følgende tidspunkt må være obs på symptomer:
Tirsdag 10.08 kl 21.00-22.00
Onsdag 11.08 kl 15:00-16:30 og kl. 21.00-22:00
Torsdag 12.08 kl 20:00-22:00

Alle som får symptomer må teste seg.

Vi minner igjen om:

Hold avstand - minimum 1 meter

Hold hendene rene

Hold deg hjemme hvis du er syk

Test deg ved symptomer

16.08.2021

Innbyggere over 18 år som ikke har fått 1.dose, kan booke time til torsdag 19.08.
Fortsatt prioriteres barnehage- og skoleansatte for 2.dose, de kan booke time når intervallet fra 1.dose er 4 uker.
Alle som fikk 1.dose i uke 27 eller tidligere, kan booke time for 2.dose den 19.08.
All booking gjøres på www.selbulegekontor.no
 

30.07.2021

Status vaksinering i Selbu
Pr 30. juli er det satt 4046 vaksinedoser i Selbu, og 1390 personer er fullvaksinerte. 2650 selbygger har fått minst èn vaksinedose.
Vi gikk inn i sommeren med en tydelig plan i henhold til nasjonale prioriteringer, men vi ser at innbyggernes ferieplaner til en viss grad har påvirket etterspørselen etter vaksiner.
Denne uka (uke 30) fikk vi 200 ekstra doser, og for å sikre at alle dosene ble satt ble det også åpnet for at den aller siste prioriteringsgruppa (25 – 39 år) fikk mulighet til å bestille vaksinering.
Fra og med uke 31 vil alle født i 2003 eller tidligere kunne bestille vaksinering når nye doser legges ut til bestilling mandager kl. 08.
Førstkommende mandag (02.08) legges det da ut rundt 180 nye førstedoser for vaksinering på Selbu Menighetshus torsdag 5. august.

13.06.2021

En ny positiv koronatest er registrert i Selbu i dag. Vedkommende sitter allerede i karantene og kun en nærkontakt er sporet opp, og er nå bedt om å ta test. 
Situasjonen vurderes å være under kontroll. 
 

28.05.2021
Pressemelding vedrørende skoleavslutninger, klasseturer og overnattingsturer

Overnattingsturer er planlagt av mange i håp om å få til en hyggelig avslutning på et strevsomt skoleår 2020/21. Sårbarhet for smitteutbrudd er fortsatt høy i vår region, dessverre, og ekstra tett kontakt ved reiser, sosialt samvær og overnatting øker risikoen.
Kommuneoverlegen og Oppvekstlederne i Stjørdal, Meråker, Selbu og Tydal har et felles budskap omkring dette:
 
Kommunen planlegger å gjennomføre leirskoler og enkelte klassevise dagsturer i skolens regi, fortrinnsvis med pedagogisk utbytte. Avlysninger kan være nødvendig på kort varsel hvis smittesituasjon gjør det nødvendig.

Kommunen anbefaler at det ikke gjennomføres foreldrestyrte utflukter med elevgrupper. Fellestrekk ved en del slike turer innebærer overnattinger, samvær med flere foresatte i gruppen, og unødig tett kontakt mellom elevene som følger med overnatting.

 

24.05.2021

Selbu kommune har fått melding om to nye positive i Selbu.
Smittesporing viser at det er ingen nærkontakter i Selbu. Situasjonen anses som under kontroll.

21.05.21
Pinse og korona

Det er lav terskel for å la seg teste for korona, og i Stjørdal kommune er teststasjon i sentrum åpen i Pinsen for kommunene i Værnesregionen.

Det oppfordres til å bestille test ved vår digitale booking: https://www.helseboka.app/booking/staff/66495.

Oppgi da hvilken kommune du er innbygger i.

Har du spørsmål, er vår koronatelefon åpen.- tel. 477 81 754:

 • Pinseaften kl 10:00-12:00
 • 1. pinsedag kl 10:00-12:00
 • 2. pinsedag kl 08:30-11:30 og 13:00-15:00

06.05.21

Veiviser for arrangører og virksomheter som leier ut lokaler

Kommuneoverlegen har utarbeidet en veiledning vedre dette: Veiviser for arrangører og virksomheter som leier ut lokaler

Hvis du tenker å arrangere treff, tilstelning eller medlemsmøte mens vi fortsatt har pandemitiltak, er det viktig å lese i covid-19-forskriften hva som er lov og ikke lov.

01.05.21

Pressemelding 01.05.21 kl. 21:00

Selbu har fått avkreftet at det er påvist smitte!

Kommuneoverlegen har nå fått fasiten fra det meldte smittetilfellet i går, og ser at den positive hurtigtesten skal annulleres på grunn av negativ PCR-prøve! Kommunen kan derfor med glede melde at det ikke lenger er grunnlag for karantene som er varslet det siste døgnet i Selbu. Denne gangen måtte kommuneoverlegen sette i gang store karantenetiltak, som heldigvis kan avblåses i kveld.

Vi må konkludere med at den positive prøven fra i går kveld var «falsk positiv». Av de vel 2500 hurtigtester vi har tatt i Værnesregionen siden januar, er dette det andre tilfellet med falsk positiv. Faglig er vi kjent med at hurtigtest ikke er like nøyaktig som PCR-metodikken, og dette er andre gang vi opplever dette i Værnesregionen, blant ca. 2500 hurtigtester. Med denne erfaringen har vi god tiltro til den – inntil det motsatte er bevist. Tidsfaktoren ved smitteutbrudd gjør at det er svært nyttig å starte tiltak ut fra hurtigtest, så det vi opplever nå, får vi ta som en hyggelig overraskelse.

Kommunen håper på forståelse hos de som måtte forandre planene sine for denne helgen. La gjerne denne saken bli en påminnelse om hvor sårbart samfunnet fortsatt er for smitteutbrudd, og hvor viktig det er å holde seg til smitteverntiltakene – hold deg til få kontakter og vær sosial bare i små grupper. Russen har fått samme beskjed.

Dersom du har symptomer på infeksjonssykdom, er det viktig å få tatt test snarlig – og hold deg for seg selv mens du venter på svar.

Tilbud om testing i Stjørdal kommune
I Stjørdal kommune er det anledning til å ta en koronatest frem til kl 13.30 i dag lørdag 1. mai og kl 12.15-13.30 i morgen søndag 2. mai. Det er anledning til å booke time på Stjørdal kommunes hjemmeside https://www.stjordal.kommune.no/tjenester/helse-omsorg-og-sosiale-tjenester/koronavirus-temaside/testing-og-provesvar/bestill-koronatest-stjordal.45930.aspx

 

- Selbu sykehjem stenges for besøk i helga

 

Pressemelding kl 11:15:

Selbu Kommune ber alle om å holde seg hjemme resten av helga!

Selbu kommune har fått en innbygger testet positiv på Covid-19 i går kveld. Smittesporingsteamet har jobbet intenst til sent i går kveld og i morges og har kartlagt mulige smitteveier uten å finne kilden. Nå testes ca. 25 nærkontakter med både hurtigtest og PCR. Noen av nærkontaktene har lett8e symptomer som kan være Covid-19. Vi har i tillegg satt 50-60 personer i ventekarantene, inntil alle PCR er besvart.

Det betyr at vi ser konturene av et mulig koronautbrudd i Selbu, som vi snarest må finne ut av. Vi har en uavklart situasjon, og trenger alle prøvesvarene for å se hvor stort dette kan være.

Mange av nærkontaktene var i sosiale lag i går kveld, og den lokale risikoen for et større utbrudd er nå stor. Derfor må Selbu kommune be alle innbyggere om å avlyse planlagte besøk eller sammenkomster resten av helga. Dette gjelder dessverre også russen!

Saken vil bli oppdatert så snart vi vet mer.

 

30.04.21

1 person bosatt i Selbu er i kveld bekreftet smittet. Smittesporing foregår, og vil fortsette i morgen. Nærkontakter som kontaktes vil få anledning til å teste seg f.o.m. i morgen. Mer info vil komme i løpet av helgen

 

06.04.2021

Det er ledige vaksinedoser førstkommende torsdag (08.04), og det åpnes derfor opp for at personer født i 1946 og 1947 kan gå inn på www.selbulegekontor.no og bestille tidspunkt for vaksinering mot Covid-19 på torsdag.

Nye doser vil også bli lagt ut for bestilling førstkommende mandag.

Pressemelding 26.3.2021

fra kommuneoverlegen i Stjørdal, Meråker, Selbu og Tydal 

 

Smittevernvennlig påskefeiring på våre heldøgns omsorgsboliger og institusjoner

I Værnesregionen har vi de siste ukene hatt svært få bekreftede smittetilfeller.
Nye nasjonale tiltak ble presentert denne uka, og disse vil hjelpe oss noe for å holde smitten på avstand.
Fortsatt må vi beskytte våre eldste og mest sårbare innbyggere, men samtidig bidra til at besøk kan gjennomføres.

Kommuneoverlegen har satt inn et nytt målrettet tillegg til besøkskontrollen vi allerede har.

Ordinær besøkskontroll:

 • Besøk avtales på forhånd med aktuell bolig eller institusjon
 • Intervju etter sjekkliste for alle som skal på besøk (risikovurdering)
 • Besøkende må bruke munnbind i fellesareal, og følges til rommet der besøket foregår

Tillegg for reisende fra områder med mye smitte («risikokommuner» eller nærmiljø med utbrudd):

 • Du vil bli spurt hvilken status din kommune og ditt lokalmiljø har i smittespredning for tiden
 • Tilreisende fra smittebelastet område bes om å ta en hurtigtest samme dag som de planlegger besøk

«Risikokommuner» endres stadig, kommuner er nevnt i kap. 5A, 5B og 5C i Covid-19-forskriften, mens mer lokale utbrudd bør være kjent for den enkelte.

«Hurtigtest før besøk» bestilles på kommunens hjemmeside, tilsvarende ordinær koronatest. Det må oftest bestilles en dag i forveien på nettside eller koronatelefonen i den aktuelle kommunen.

Nærmeste sted for testing når legekontorene er stengt i Selbu og Tydal, er på Stjørdal. I Meråker kan teststasjon i Teveldalen kontaktes. Svar på test bekreftes umiddelbart fra teststasjonen, og vil være tilgjengelig når du logger inn på Helsenorge kort tid etter.

Merk at blant de nye nasjonale tiltakene er en sterk anbefaling om:

 • Personer fra særlig belastede områder bør ikke reise på besøk i påsken 2021
 • Man kan ha inntil 2 gjester på besøk
 • Bruk munnbind på alle steder det er utfordrende å opprettholde 2 meters avstand

God omsorgsfull påske!

Leif Edvard Muruvik Vonen – Kommuneoverlege

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25. mars 21

Selbu følger de nasjonale tiltakene.

Nye nasjonale tiltak fra 25. mars 2021 (helsenorge.no)

Se oversikt over nasjonale tiltak fra 25. mars 2021 (regjeringen.no)

Nasjonale regler (helsenorge.no)

Nasjonale anbefalinger (helsenorge.no)

 

 

17.mars 21

Selbu kommune fikk i dag melding om ett nytt positivt smittetilfelle. Personen er bosatt et annet sted i Norge, men er hjemme i Selbu i forbindelse med jobb. Kommunen har god kontroll mht smittesporing da vedkommende er i isolasjon og har nærkontakter kun innen familiens husstand i Selbu (disse er i karantene). Smitten er oppstått utafor Selbu.

Tilfellet viser at det er all grunn til å være oppmerksom på at påskeferie gir økt risiko for spredning av smitte mellom ulike landsdeler og regioner i Norge. Kommunen oppfordrer alle om å følge gjeldende anbefalinger for påskeferie og reiser i den forbindelse.

Rådene for påske finner du her

13.mars 21
 

Det undersøkes nå om det er  sammenheng mellom Astra Zeneca-vaksinen og blodpropp eller blødningstendens
Legemiddelverket har fått flere bivirkningsmeldinger om yngre vaksinerte som har fått hudblødninger (småprikket hudblødning og/eller større eller mindre blå flekker) etter koronavaksinasjon. Dette er alvorlig og kan være et tegn på nedsatt antall blodplater.

Værnesregionen legevakt har hatt pågang lørdag kveld fra en del yngre innbyggere som har blåflekker av ulik varighet,   noen dager etter vaksinering. Hvis du har små og avgrensede flekker og du føler deg ganske bra ellers, er dette helt vanlig, og ikke et faresignal.

Hvem bør oppsøke legehjelp?
Personer som har fått AstraZeneca vaksinen og  opplever:

 • kraftig økende sykdomsfølelse mer enn tre dager etter vaksinasjon og  
 • ser større eller mindre blå flekker i huden (hudblødninger)

Nyhetskilde: https://www.fhi.no/nyheter/2021/meldinger-om-blodpropp/

13.3.21 kl. 21 
Leif Edvard Muruvik Vonen, Kommuneoverlege

12.mars

Antall smittede er 0. Vi har 1 person i karantene. Antall testet i uke 9 og 10 er 51.

Vaksinering
Fra neste uke (uke 11) blir det mulig å bestille vaksinering på nett for aldersgruppen 75 – 84 år. Se www.selbulegekontor.no for mer informasjon og bestilling. Det vil være et begrenset antall doser som kan bestilles, og det vil også være mulig å ringe inn på tlf. 940 03 998 for både bestilling og spørsmål rundt vaksinering. Vi gjør oppmerksom på at denne telefonen kun er bemannet på dagtid mandag – fredag.

I Selbu er det pr. 12.03 satt 520 vaksinedoser med Pfizer-vaksinen. 236 personer er fullvaksinert. Det er personer i aldersgruppen 75 – 84 år som nå vaksineres. I tillegg er det satt 110 doser med AstraZeneca-vaksine på helsepersonell. Selv om oppslag i media kan gi et signal om at de mindre kommunene vil få færre vaksinedoser fremover, er nok realiteten at det blir en gradvis opptrapping av antall vaksinedoser i ukene som kommer. Vi har også flere disponible doser AstraZeneca til bruk for Helsepersonell, men videre bruk av disse vaksinene avhenger av de løpende vurderingene gjort av FHI.

5.mars 21

Koronasituasjonen, anbefalinger/tiltak:

Kommunene i Værnesregionen drøfter situasjonen i pandemien jevnlig i felles møter.

Vi har ingen kjente smittede innbyggere per i dag, men har noen få i karantene. Vi har alle en jobb med å holde et svært lavt smittenivå framover.

Risiko for smitte: Virusmutasjoner bidrar sterkt til at «R-tallet» i landet nå ligger på 1,3. Risiko for å få inn smitte til våre kommuner er fortsatt høy. Lokalt sett får vi lett smitte til oss fra Trondheim, ved reiseaktivitet får vi også smittevei inn fra andre deler av Norge og utlandet.

Tiltaksnivå: Kommunene i Værnesregionen har en felles holdning om at vi vil bidra til å holde de nasjonale anbefalingene i pandemihåndteringen. Disse er enkle å følge, de er likelydende for hele landet, de er innrettet slik at vi fortsatt har lite nærkontakt i samfunnet, de prioriterer barn, unge og andre sårbare personer, og de bidrar til å holde mye av arbeidslivet i gang.

Samtidig oppfordres alle til å begrense sosial kontakt privat, i fritidsaktiviteter og i jobbsammenheng. Derfor vil vi ikke tilrettelegge for økt kontaktflate ut over det vi har i dag.

Leif Edvard Muruvik Vonen. kommuneoverlege i Stjørdal, Meråker, Selbu og Tydal

 

1.mars 21
Pressemelding:
Kommuneoverlegen i Værnesregionen ber om at man snarlig lar seg teste om man har vært på disse steder i følgende tidsrom:

24.02.21 Circle K Stjørdal 
• To bekreftete smittede (i smittsom periode) var på bensinstasjonen i tidsrommet 13:00-13:30 på angitt dato.
28.02.02 Shell Værnes
• En smittet person var innom i tidsrommet 12:00- 12:10

De smittede er ikke bosatt i Selbu kommune.

23.februar

Karantene for utenlandske arbeidstakere:

Arbeidstilsynet har opprettet en søknadsportal for forhåndsgodkjenning av kvarter/husvære som stilles til rådighet av arbeidsgiver.

Den nye søkeordningen åpnet mandag 22. februar, kl 1200.

Ved innreise til Norge er det krav om karantene for utenlandske arbeidstakere, og som hovedregel skal karantenen foregå på karantenehotell. Arbeidsgivere som selv ønsker å tilby innkvartering for innreisekarantene, må nå søke og få lokalene forhåndsgodkjent av Arbeidstilsynet.

Bakgrunnen for godkjenningsordningen er at Arbeidstilsynet avdekker mange brudd på smittevernreglene når vi kontrollerer innkvartering for utenlandske arbeidstakere. Ordningen er ett av flere tiltak for å begrense koronasmitte i arbeidslivet.

Les vår pressemelding om forhåndsgodkjenning av innkvartering ved innreisekarantene.

Covid-19 - smittevern

Selbu kommune har stor forståelse for at pandemien er en utfordring på mange plan, også det sosiale.

Vi håper imidlertid at alle nå gjør sitt beste for at situasjonen går mot en så god slutt som mulig; Vi er på oppløpssiden og godt i gang ved vaksinering.

Derfor vil vi på nytt anmode om at avstanden på 1 meter overholdes ved sosial omgang, og at man begrenser antall som samles i private hjem.

Selbu kommune følger, som nær sagt alle andre kommuner i Norges land, de nasjonale retningslinjene fra Folkehelseinstituttet (FHI)
Vi ber igjen om at våre innbyggere og besøkende etterfølger disse.

VINTERFERIEN:
Viruset tar nok ikke ferie!
Hold avstand (minimum 1 meter), ikke ta med hele husstanden på butikken, samt forhold dere til de nasjonale retningslinjene fra Folkehelseinstituttet (FHI) og fra 
Regjeringen.no

20.februar 21

Selbu kommune fikk i dag melding om ett nytt positivt smittetilfelle. Personen har sittet i innreisekarantene siden ankomst. Ingen nærkontakter i Selbu.

19.februar 21

Selbu kommune har ingen smittede per nå.
Ca. 40 personer ble testet denne uken pga at et smittetilfelle av det muterte viruset fra Sør-Afrika hadde vært innom en bensinstasjon i Selbu, samt 2 butikker på Stjørdal. Til nå har alle testet negativt.

16. februar 21

Mutert virus på turnè i Selbu og Stjørdal, sjekk tidspunkt for besøk på bestemte butikker og last ned Smittestopp.

Ved smittesporing er kommuneoverlegen i Værnesregionen nå i kveld gjort kjent med at smittet person (med sør-afrikansk mutasjon) har vært til stede på flere butikker i Selbu og Stjørdal. Denne varianten er kjent for å smitte selv ved lite kontakt. Mye tyder på at smitten kommer fra Trondheim.

Aktuelle tider torsdag 11. februar og steder hvor smitten kan ha blitt spredt er

- ca. Kl. 14.30-15.30 på BEST i Selbu

- ca. Kl. 16-17 på følgende butikker i Stjørdal: Coop Prix Hell og Hellsenteret (REMA 1000 og Intersport)

Hvis du har vært til stede der på omtrent samme tid bes du bestille koronatest snarest mulig i din hjemkommune. Ved bestilling må du oppgi hvilken butikk du har vært innom. I ventetiden på prøveresultatet vil vi at både du og alle i din husstand skal holde seg unna andre, i frivillig karantene. Dette er det svært viktig at du følger til punkt og prikke, viruset er svært smittsomt.

Last ned Smittestopp og du bidrar til å stoppe smitten!

Vi vil på det sterkeste oppfordre samtlige innbyggere i Værnesregionen til å laste ned og ta i bruk appen Smittestopp. Om mange nok bidrar vil vi på denne måten få en mer effektiv og målrettet smittesporing, som igjen kan hindre mer inngripende og generelle tiltak.

Appen Smittestopp benytter bluetooth-teknologi til å kommunisere med andre telefoner som har Smittestopp installert, og fungerer ved at telefonen utveksler tilfeldige anonyme nøkler med andre telefoner du kommer i næheten av. Smittestopp lagrer all informasjon lokalt på telefonen din og deler ikke informasjon om hvem du er med noen andre, med mindre du selv velger å registrere deg som smittet. De du har vært i nærheten av vil via appen få et varsel om at de har hatt nækontakt med en smittet person, slik at de kan gå i karantene og teste seg så fort som mulig. De vil aldri få vite hvem du er.

Du kan laste ned Smittestopp her

Takk for at du følger oppfordringen.

Leif Edvard Vonen, Kommuneoverlege i Værnesregionen

Tor Jakob Reitan, Kommunedirektør Stjørdal kommune

Stig Roald Amundsen, Kommunedirektør Selbu kommune

 

12.februar 21

Selbu kommune anmoder våre innbyggere om å unngå unødvendige reiser til - eller besøk fra - områder med ukontrollert utbrudd av muterte virusvarianter, som bl.a. Trondheim, Bergen og Oslo.
 

Pressemelding – status vaksinering mot Covid-19:
Pr. 12 februar er det satt 255 vaksinedoser i Selbu kommune. Vaksineringen er nå ferdig på Selbu sykehjem, og de aller fleste over 85 år har fått første dose av vaksinen. Vi er også godt i gang med vaksinering av helsepersonell. Denne uka startet vi også med aldersgruppen mellom 75 og 84 år, men antallet utleverte vaksiner er dessverre for lavt til at det åpnes for bestilling av timer til vaksinering på nett eller telefon. Aktuelle personer blir kontaktet direkte, og så håper vi i løpet av få uker å kunne åpne for bestilling av vaksinering for alle i aldersgruppen 75 – 84 år.

Det er også opprettet et eget telefonnummer for vaksinering, 940 03 998 (NB! Kun dagtid mandag – fredag).
Vi presiserer at det foreløpig ikke er mulig å ringe for å bestille time for vaksinering, og at det vil bli gitt informasjon om dette når det åpnes opp for bestilling.

 

29. januar 21

Flere vaksinedoser på vei:
Selbu får flere vaksiner i uke 5 enn det som opprinnelig var planlagt.  Torsdag 04.02 starter vi derfor også med vaksinering av de i aldersgruppen over 85 år som ikke mottar omsorgstjenester. Ingen i denne aldersgruppen må bestille time selv, men de vil bli oppringt mandag 01.02 for å få tilbud om time til vaksinering. Ber om at pårørende som leser dette informerer videre til de som er i målgruppen.
Les mer her Vaksinering

27. januar 21

Oppdatert status om vaksinering - brev sendt ut til gruppen 65- 84 år, de over 85 år blir kontaktet direkte. Les mer her Vaksinering

 

23.januar 21
Har du vært i Nordre Follo eller nabokommunene?

Har du i løpet av de siste 14 dagene har besøkt en eller flere av disse kommuner:

Nordre Follo
Oslo
Enebakk
Ås
Vestby
Nesodden
Indre Østfold
Moss
Frogn
Våler

Ta kontakt for testing! Innbyggere som tar kontakt vil få avtalt tidspunkt for koronatesting.

Vi opplever stor pågang på legevakta, så vi ber derfor om at dere dette gjelder bestiller koronatest på nett https://www.selbulegekontor.no/

eller at du ringer Selbu legekontoret på tlf: 73 81 68 25 på mandag.

IKKE møt opp på legekontoret uten avtale.

Informasjonstelefonen for koronasmitte på tlf: 815 55 015

Tilsvarende oppfordring gjelder de som vet at de andre steder har vært nærkontakt med personer fra samme kommuner i løpet av de siste 14 dagene.

Er du i målgruppen vil vi at du skal unngå all nærkontakt fram til testsvar foreligger.

Vi tok denne beslutningen fordi vi vil ligge i forkant av situasjonen.

I tillegg:

 • Ansatte som jobber innen pleie og omsorg og med andre sårbare grupper og som har vært i regionen bes om å gjennomføre test før de går på jobb. Helse NT har iverksatt det samme.
 • Besøkende til sykehjem som har vært i regionen slipper heller ikke inn uten negativ test. 


Kommunedirektør og kommuneoverlege

 

21. januar 21

Ingen smittet per nå.
Ca. 1600 personer er testet.
 

15.januar 21

Ca. 1540 personer har til nå blitt testet.

Vi ha ikke registrert noen smittet etter 3. januar.

8.januar 21

Selbu legekontor
I mangel av eget smitterom ved Selbu legekontor/daglegevakt vil det fra i dag være smitterom i en leid brakke som står ved legekontoret.
Vert ved inngangen til legekontoret:
Via Frivilligsentralen vil frivillige delta i en vert/ vaktordning ved legekontoret- for å ivareta smittevern og kontroll med besøkende, evt. også bidra i styring av trafikk ved testing.

7.januar 21

Første vaksine er satt i Selbu

15 beboere ved Selbu sykehjem fikk vaksine i dag. Først ut var Turid Kjeldstad som fikk satt vaksine av sykepleier Torill Slind Kjøsnes (se foto)..Turid Kjeldstad sykepleier Torill Slind Kjøsnes 

Vi gjennomfører prioritering av helsepersonell for vaksinering i henhold til FHI sin veileder, og bruker prioriteringsverktøy i denne veilederen for dette. Det er i tillegg etablert en prioriteringsgruppe i Selbu kommune som har faste ukentlige møter med kommuneoverlegen for prioritering ut i fra tildelte vaksiner.

Videre konkretisering av vaksinasjonsplan pågår, men på grunn av usikkerheten i hvor mange vaksiner som vi hver uke vil bli tildelt, er det vanskelig å planlegge på detaljnivå. Det vll bli gitt informasjon etterhvert.

5.januar 21

Det er ikke registrert nye smittede i Selbu i dag (5.1).

Totalt er ca. 1450 personer testet

Regjeringen kom med nye smitteverntiltak 3.januar, se regjeringen.no. Det bes om at disse følges. 

•    Barnehage, SFO og barneskolen er fortsatt på gult nivå
•    Ungdomsskolen er på rødt nivå

Kulturskolen 4. – 18. jan:
All gruppeundervisning som band, teater, visuell kunst, lek og rytme kjøres digitalt eller tas igjen senere. Ungdomsskoleelever og VGS elever undervises digitalt eller tas igjen senere.
Undervisning for øvrig med enkeltelever på barnetrinnet 1.-7. går som normalt på gult nivå

Eldresenteret stenges for all aktivitet. Dette inkluderer også servering av middag.

Pårørende og besøk Helse og Omsorg: Kommuneoverlegen vil ikke iverksette rødt nivå, men når det gjelder pårørende fra andre kommuner( trondheimsregionen, som inkluderer Stjørdal bl.a, skal sosiale reiser unngås). Dette betyr at pårørende derfra kun skal besøke sine hvis det er spesielle grunner til det. De må også gjøre ekstra vurdering på om de kan være utsatt for smitte.

Rådhuset: Er fortsatt åpent for besøk, men ta gjerne kontakt og avtal tid for besøk/møte med saksbehandler, da det anbefales fra nasjonalt hold å ha hjemmekontor. Det går også an gjennomføre møter digitalt hvis det er ønskelig/mulig. Tel. sentralbord: 73816700.

Munnbind: Du vil kunne møte ansatte i kommunen med munnbind ved pasientkontakt, men de er ikke pålagt å bruke munnbind. Det er opp til hver enkelt ansatt/enhet og vurdere dette.

Kino er stengt ut januar.

Selbuhallen er stengt for treninger og annen utleieaktivitet.

Vaksinering: Torsdag denne uka blir første vaksine satt i Selbu. Alle doser i uke 1 og 2 går til sykehjemsbeboere.

3. januar 21

Regjeringen har i dag innført flere nasjonale smittevernstiltak: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/innforer-flere-nasjonale-smitteverntiltak/id2826466/

3. januar 21

Vi er blitt informert om et tredje Covid-19 smittetilfelle i Selbu. Denne personen bor i Selbu, men er på juleferie utenbygds og vil oppholde seg der til isolasjonsperioden er over. Ingen nærkontakter i Selbu i forbindelse med smitten.

Dvs. at det per nå 3 smittetilfeller med bostedsadresse Selbu.

3.januar 21

1 person testet positivt 2. januar (i går). Personen er bosatt i Selbu, men nærkontakter i Selbu er kun personer innenfor egen husstand (de er satt i karantene). Kommunen driver fortsatt med smittesporing omkring tilfellet og flere personer utenfor Selbu er satt i karantene. 

 

28. desember 20

1 person bosatt i Selbu har i dag testet positivt på Covid-19. Personen har vært på juleferie utenbygds, og har få nærkontakter i Selbu. Nærkontakter er satt i karantene.

VAKSINERING
Info om vaksinering per i dag: Les her

17. desember 20

Testing i jul- og nyttårshelg
Dersom du har mistanke om at du er smittet av koronavirus, IKKE møt opp på legekontoret eller legevakt.
Du kan digitalt booke tid for Koronatest på Selbu legekontor sine nettsider. Her finner du også legekontorets åpningstider.
Har du ikke mulighet for å gjøre det, ring legekontoret på tlf: 73 81 68 25

TESTING JUL OG NYTTÅRSHELG, utenfor Selbu legekontor sine åpningstider: Testing på Stjørdal 
Legevakta på tlf: 116117
Informasjonstelefonen for koronasmitte på tlf: 815 55 015

 

14. desember 20

Karantene og isolasjon Retningslinjer

9. desember 20

Koronaviruset tar ikke juleferie!

Råd om julereiser, julefeiring og julehandel finner du her (link utgått)

23. november 20

1 person er i dag bekreftet smittet.
Smittekilden er en kjent kilde utenfor regionen og smitten er kommet i forbindelse med jobb utenbygds.

Det er igangsatt varsling av nærkontakter og det forventes at det blir en del personer i karantene i den kommende tiden til et eventuelt videre smitteomfang blir kartlagt.

 

10. november 20

Det er gjennomført til sammen 1007 tester siden mars.  Ingen nye smittede de siste ukene.

Per i dag har vi ingen som er registrert smittet i Selbu kommune. Det har til sammen vært 7 smittetilfeller tidligere i år. 

Informasjon vedrørende Selbu sykehjem: 
Fra mandag 9. november til og med mandag 16. november er det ikke mulig å komme på besøk i sykehjemmet, men vi tar selvfølgelig individuelt hensyn der det er strengt nødvendig grunnet kritisk sykdom.
Kommuneoverlegen har rådet oss til dette da smittesituasjonen i Værnesregionen er uavklart, pasientene har behov for ro i en sårbar periode med nye lokaler og nye pleiere de skal bli kjent med. 
Vi ber om forståelse, og gleder oss til vi kan la dere bli kjent i vårt flotte nye sykehjem. 
 

20. oktober 20

En ansatt ved Bjørkhov restaurant testet positiv ved innreise til landet sist torsdag. En nærkontakt var i arbeid fredag, og den smittede i tillegg var innom arbeidsstedet sent på kvelden. Vedkommende visste ennå ikke da at test ved innreise var positiv.

Kommunen driver smittesporing og testing av personer som har vært i jobb på Bjørkhov fredag. Testresultatene fra de ansatte vil foreligge i løpet av tirsdag 20.10., og vil legge grunnlag for kommuneoverlegens videre vurdering og tiltak. Restauranten er stengt inntil vi vet mer om det har forekommet videre smitte eller ikke. Informasjonen vil oppdateres når ny vurdering er gjort.

Per i dag har vi kun 1 person som er registrert smittet i Selbu kommune. 

 

27. august 20

Info til alle som reiser TIL Norge - testing

 

26. august 20

Det er nå mulig å søke om støtte fra kommunalt næringsfond  Covid-19 midler. Merk at søknadsfristen er 30.09.20. Les mer her

Kommuneoverlegen i Værnsregionen sine råd til feiringer, sammenkomster og arrangementer (link utgått)

 

18. august 20

Selbu:
Antall prøver tatt: 329

 • Antall med påvist smitte: Fortsatt kun 6 personer som har vært smittet.
   
 • Du kan digitalt booke tid for Koronatest på Selbu legekontor sine nettsider.

08. juli 20

Informasjon til reisende

Foreign travellers to Norway

Antall testede per i dag er 183 personer, fortsatt kun 6 personer som har vært smittet.

 

09. juni 20

Selbu:
Antall prøver tatt: 166

 • Antall med påvist smitte: 6 (alle er nå friske)

Men, husk at det ikke er over enda, så: Vask hender, hold fortsatt litt avstand og hold deg hjemme når du er syk!

28.mai 20

Selbu:

 • Antall prøver tatt: 156
 • Antall med påvist smitte: 6 (alle er nå friske)

18.mai 20

Selbu kommune er nå åpent for publikum - etter avtale
Selbu:

 • Antall prøver tatt: 125  
 • Antall med påvist smitte: 6 (alle er nå friske)

08.mai 20

Grunnskolen i Selbu åpner neste uke.

 

07. mai 20 

Nå åpner skolene igjen!
https://www.selbu.kommune.no/aktuelt/na-apner-skolene-igjen.44412.aspx

Det tas jevnlig tester av innbyggere, men fortsatt ingen flere med påvist smitte!

 • Antall prøver tatt: 109
 • Antall med påvist smitte: 6

29. april 20

Selbu:

Det tas jevnlig tester av innbyggere, men fortsatt ingen flere med påvist smitte!

 • Antall prøver tatt: 95
 • Antall med påvist smitte: 6

 

23. april 20

Skole og SFO for 1.-4. trinn åpner igjen mandag 27. april

 

21. april 20

17. mai 2020: Barne- og folketoget, samt kveldsforestillingen i Selbu kirke blir avlyst. Større feiringer inne i grendehus/samfunnshus og inne i skolebygg må utgå.
 

 

20. april 20

Utdanningsdirektoratet (UDIR) kom i ettermiddag ut med smittevernveileder som også inkluderer både grunnskole og videregående skole:

Smittevernveileder for skoler og barnehager 

Selbu:

 • Antall prøver tatt: 86  
 • Antall med påvist smitte: 6 (stabilt siden 3. april)

Live-sending med vår kommuneoverlege
I morgen tirsdag 21. april kl. 14 blir det live-sending på Selbu kommunes facebookside med vår kommuneoverlege Vonen. Tema er smittevern barnehage/skole. Det er mulig å stille spørsmål, les mere her.

16.april 20

Barnehagene i Selbu åpner onsdag 22. april, med unntak av barnehagen i Dragsten som åpner mandag 20. april.

15.april 20

Regjeringen presenterte i dag veileder for smittevern i barnehagene i forbindelse med åpning av barnehagene fra mandag 20.april og senest 27.april. Selbu kommune vil sende ut informasjon til foreldre/foresatte så fort vi har bestemt når vi åpner barnehagene. 

Smittevernveileder for barnehagene

14. april 20

Fortsatt kun 6 personer som har testet positivt per i dag. Status på disse:
5 friskmeldt
1 i isolasjon (under oppfølging)
Pr. 9. april var 78 personer testet i Selbu.

Planlagt åpning av barnehager og skoler
Regjeringen kommer ut med en veileder og kompetanseopplegg torsdag 16. april. Dette slik at skoleeiere og ansatte får tydelige, konkrete råd om hvordan de skal forholde seg. Regjeringen vil gi føringer som gjør at tiltakene blir mest mulig like over hele landet. Disse kravene skal fastsettes i forskrift.
Etter at denne publiseres vil vi i Selbu kommune kunne gi nærmere og mer eksakt informasjon om hvordan vi skal gjennomføre åpningen og igangsettingen.
Regjeringen,no Gradvis åpning av skoler og barnehager

 

 

8. april 20

Regjeringen gikk i går 7.april ut med med følgende info vedr. åpning av  barnehager og skoler:
"20. april: Barnehagene kan åpne. Forutsetningen er at dette kan gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte. Barnehagene kan bruke tiden frem til 27. april for å forberede åpningen dersom de trenger det.

27. april: Skolene åpner for 1. – 4. trinn i grunnskolen. Skolefritidsordningen åpner også.  Videregående skoler åpner for elever på VG3 som følger yrkesfaglig løp i skole og yrkesfagelever på VG2. Forutsetningen er at dette kan gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte. Det vil bli laget en veileder og kompetanseopplegg slik at skoleeier og ansatte får tydelige, konkrete råd om hvordan de skal forholde seg. Det blir unntak for barn i risikogruppene og for barn som lever sammen med familiemedlemmer i risikogruppene, for å minimere risiko for alvorlig sykdom. Disse vil fortsatt få fjernundervisning."
Selbu kommune kommer med mer info når veileder er klar, og vi vil i løpet av neste uke ha daglige møter med vår kommuneoverlege for å forberede oppstart 20. april for barnehage og 27. april for 1.-4. trinn i skolen samt SFO.

Les mere om Regjeringens tiltak for gradvis åpning samfunnet

FHIs dagsoversikt over smittede i Norge

Fortsatt kun 6 smittede i Selbu per i dag. Flere er testet.

Krisepakke til idrett, kultur og frivillghet
 

3. april 20

Status koronaprøver i Selbu per 03.04.20:
• Antall prøver tatt: 69 prøver
• Antall personer med påvist smitte: 6

 

1. april 20

Status koronaprøver i Selbu per 01.04.20:
• Antall prøver tatt: 60 prøver
• Antall personer med påvist smitte: 3

Formannskapet i Selbu vedtok 31.mars en tiltakspakke til næringslivet

31. mars 20

Pressemelding fra kommuneoverlege Vonen vedr. diverse føringer for tur til Sverige, dugnader/loddsalg, camping, arrangement m.m. Pressemelding per 310320 Kommuneoverlegen

Har du mistet inntekt som følge av koronaviruset? Nav har nå laget systemer slik at du kan søke om forskudd på dagpenger og få dem utbetalt før påske.Se her NAV.no
Det er også opprettet en egen ordning for selvstendig næringsdrivende og frilansere: NAV.no

 • Antall prøver tatt: 59 prøver
 • Antall personer med påvist smitte: 2

30. mars 20

 • Antall prøver tatt: 55  prøver
 • Antall positive svar: 2 prøver

Nord-Trøndelag Krisesenter IKS  melder om at de holder åpent som vanlig for de som er utsatt for vold i nære relasjoner og trenger et trygt, midlertidig botilbud. Dagsamtaler og besøk på senteret gjennomføres ikke, men råd og veiledning gis på telefon.
Ta kontakt på telefon 740 777 10 eller på epost krverdal@online.no om du opplever vold i nære relasjoner og trenger noen å snakke med eller et trygt oppholdssted.

27.mars 20

 • Antall prøver tatt: 52  prøver
 • Antall negative svar: 46 prøver
 • Antall positive svar: 2 prøver
 • Venter svar på 4

26. mars 20

Har du behov for sosialhjelp?
NAV er nå på plass med digitale søknader om sosialhjelp – Digisos. 
Klikk deg inn på NAV.no for veiledning.

25. mars 20

 • Antall prøver tatt: 45  prøver
 • Antall negative svar: 34 prøver
 • Antall positive svar: 2 prøver
 • Venter svar på 9

24. mars 20

 • Regjeringen videreførte 24. mars alle tiltakene som er iverksatt for å bekjempe utbruddet av koronavirus i Norge frem til over påske, til og med 13. april.
 • Her kan du se pressemeldingen fra regjeringen: Tiltakene mot koronavirus videreføres

23. mars 20
 

Pårørende ved langtidsavdelingen på sykehjemmet kan nå bruke FaceTime for å snakke med sine familiemedlemmer. 

Kontaktadresse: selbusykehjem2@gmail.com Ring personalet på telefon 48 86 87 35 for å avtale tidspunkt som passer. 
Håper dette vil være med på å opprettholde kontakten mellom familiemedlemmene i denne tiden hvor det ikke er mulig å dra på besøk på sykehjemmet. 
Informasjon for avdelingene Enhet for demente og korttidsavdelingen kommer når det er klart.
 

20. mars -20

Regjeringen har innført forbud mot opphold på hytter utenfor egen bokommune:

Regjeringen vedtok i går forbud mot å oppholde seg på hytter som ligger i en annen kommunen enn der man selv bor. 

Forskriften sier i § 5 første ledd:  «Personer forbys å overnatte på fritidseiendom i annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert. Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn som er nødvendig for å avverge store materielle skader tillates.» Selbu kommune har ingen myndighet til å avgjøre om hva som evt. er «strengt nødvendig vedlikehold» eller tilsyn. Hytteeiere må derfor vurdere dette selv.

Selbu kommune har ikke stengt kommunegrensene.

På grunn av den helt spesielle situasjonen hele verden er i akkurat nå vil vi likevel på det sterkeste oppfordre alle om å forbli i sitt eget hjem og følge de oppfordringene og retningslinjene som Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og regjeringen til enhver tid kommer med.

Vi setter stor pris på våre hytteeiere og vi forstår at det kan oppleves vanskelig når man ikke får benytte hyttene sine slik man ønsker. Vi ønsker dere hjertelig velkommen tilbake til bygda når dette er over.

15.mars -20

Selbu legekontor stenger døra fysisk slik at ikke besøkende og andre kan går rett inn uten avtale. Dette for å forhindre smitte. Ring. 73 81 68 25 for å avtale besøk/time. For øyeblikkelig hjelp ring 113.

Tannklinikken er stengt på ubestemt tid. Ved store smerter kan du ringe eller sende SMS på tlf  90209670, 95069749, 94138252, 90187820

14. mars -20

13. mars 2020

Barnehager og skoler 

Sektor oppvekst melder om at de førstkommende tirsdag vil åpne for å gi et tilbud til barn under 12 år som har foreldre/foresatte som jobber i samfunnskritiske funksjoner. Det er startet en kartlegging/prioritering av dette nå. Foreldre/foresatte vil få direkte beskjed fra sin skole eller barnehage om når og hvor.

12. mars 2020

Tiltak fra HELSEDIREKTORATET

Selbu Legekontor:
Med virkning fra 12.03 prioriterer Selbu legekontor personer med alvorlige og kroniske helseplager. Andre vil kunne oppleve å ikke få tilbud om konsultasjon.
Det er ikke ønskelig at personer med luftveisinfeksjoner møter på legekontoret. Personer som er usikre på egen helsesituasjon bes derfor om å kontakte legekontoret for å få drøftet situasjonen på telefon.
Legekontoret vil prioritere økt tilgjengelighet på telefon i tiden fremover.

Selbu Helsestasjon:
Selbu helsestasjon avlyser alle gruppe-konsultasjoner fra 12.03.20. Det samme gjelder åpen helsestasjon på fredager. 
Individuelle konsultasjoner gjennomføres som normalt, men det er ikke anledning til å ta med søsken eller andre.
Vi ber om at personer med symptomer på forkjølelse ikke kommer hit. 

Jordmortjenesten opprettholder alle ordinære kontroller. Gravide som har spørsmål, kan ta kontakt med jordmor på telefon. Fra fredag 13.03. er det mulig å ringe jordmor hver dag fra mandag til fredag, mellom kl. 08.00-16.00 på telefon 48867248. Jordmor vil ringe tilbake etter hvert som hun har anledning.

11. mars 2020

Kommunale bygg vil bli stengt for besøkende

Adgang må godkjennes av ledere på forhånd for besøk på Selbu sykehjem og i Nestansringen 67. Adgang vil bli gitt kun i helt spesielle tilfeller. 

Øvrige stengte kommunale bygg:

Rådhuset
Alle idrettshaller stenges, og andre idrettsarenaer må avslutte fellesaktiviteter 
Selbu Eldresenter
Terapibassenget ved helsesenteret 
Fysioterapi og ergoterapi 
Treningsrom på brannstasjonen
Kantina i rådhuset
Selbu Frivilligsentral
Selbu Folkebibliotek

Alle arrangement i offentlig regi avlyses. Kulturelle sammenkomster som øvinger, konserter og forestillinger må avlyses

 

Smittet:  Per 11.03.20 er 1 person som er bosatt i Selbu bekreftet smittet av viruset

Informasjon om Koronaviruset 

Koronavirus - Temaside Værnesregionen

Folkehelseinstituttet (FHI)

På nettsidene til Folkehelseinstituttet finner du oppdatert informasjon om koronaviruset. Her kan du lese mer om symptomer, behandling, reise, inkubasjonstid og hva du kan gjør for å unngå å bli smittet. 

Gå til Folkehelseinstituttets nettsider

Helsenorge

På nettsidene til Helsenorge finner du mye nyttig og oppdatert informasjon om koronaviruset. Her finner du retningslinjer og råd for deg som er smittet, hva du kan gjør for å unngå å bli smittet og informasjon om tiltak som er bestemt for å begrense spredningen av viruset. 

Les om viruset på Helsenorges nettsider

Helsedirektoratet

Hvis du ikke finner svar på spørsmålet ditt kan du ringe til Folkehelsedirektoratets informasjonstelefon på 81555015

På folkehelsedirektoratet.no kan du finne informasjon om beslutninger som blir tatt på nasjonalt nivå i tillegg til plakater og informasjonsmateriell

Gå til Helsedirektoratets nettsider

Informasjon til barn og unge om det nye koronaviruset