Testing - Har du mistanke om at du er smittet av koronavirus?

Dersom du har mistanke om at du er smittet av koronavirus, IKKE møt opp på legekontoret eller legevakt.
Du kan digitalt booke tid for Koronatest på Selbu legekontor sine nettsider.
Har du ikke mulighet for å gjøre det, ring legekontoret på tlf: 73 81 68 25


TESTING utenfor Selbu legekontor sine åpningstider, Testing på Stjørdal 
Legevakta  tlf: 116117

Informasjonstelefonen for koronasmitte på tlf: 815 55 015

Status, tiltak og testing i Selbu kommune - koronaviruset

Status, tiltak og testing i Selbu kommune - koronaviruset

Her finner du oppdatert informasjon om status og utviklingen i Selbu.
Vi oppdaterer status når vi har ny informasjon: 
 

VINTERFERIEN:
Viruset tar nok ikke ferie!
Hold avstand (minimum 1 meter), ikke ta med hele husstanden på butikken, samt forhold dere til de nasjonale retningslinjene fra Folkehelseinstituttet (FHI) og fra 
Regjeringen.no


Kos dere i Selbu i vinterferien!

23.februar

Karantene for utenlandske arbeidstakere:

Arbeidstilsynet har opprettet en søknadsportal for forhåndsgodkjenning av kvarter/husvære som stilles til rådighet av arbeidsgiver.

Den nye søkeordningen åpnet mandag 22. februar, kl 1200.

Ved innreise til Norge er det krav om karantene for utenlandske arbeidstakere, og som hovedregel skal karantenen foregå på karantenehotell. Arbeidsgivere som selv ønsker å tilby innkvartering for innreisekarantene, må nå søke og få lokalene forhåndsgodkjent av Arbeidstilsynet.

Bakgrunnen for godkjenningsordningen er at Arbeidstilsynet avdekker mange brudd på smittevernreglene når vi kontrollerer innkvartering for utenlandske arbeidstakere. Ordningen er ett av flere tiltak for å begrense koronasmitte i arbeidslivet.

Les vår pressemelding om forhåndsgodkjenning av innkvartering ved innreisekarantene.

Covid-19 - smittevern

Selbu kommune har stor forståelse for at pandemien er en utfordring på mange plan, også det sosiale.

Vi håper imidlertid at alle nå gjør sitt beste for at situasjonen går mot en så god slutt som mulig; Vi er på oppløpssiden og godt i gang ved vaksinering.

Derfor vil vi på nytt anmode om at avstanden på 1 meter overholdes ved sosial omgang, og at man begrenser antall som samles i private hjem.

Selbu kommune følger, som nær sagt alle andre kommuner i Norges land, de nasjonale retningslinjene fra Folkehelseinstituttet (FHI)
Vi ber igjen om at våre innbyggere og besøkende etterfølger disse.

20.februar 21

Selbu kommune fikk i dag melding om ett nytt positivt smittetilfelle. Personen har sittet i innreisekarantene siden ankomst. Ingen nærkontakter i Selbu.

19.februar 21

Selbu kommune har ingen smittede per nå.
Ca. 40 personer ble testet denne uken pga at et smittetilfelle av det muterte viruset fra Sør-Afrika hadde vært innom en bensinstasjon i Selbu, samt 2 butikker på Stjørdal. Til nå har alle testet negativt.

16. februar 21

Mutert virus på turnè i Selbu og Stjørdal, sjekk tidspunkt for besøk på bestemte butikker og last ned Smittestopp.

Ved smittesporing er kommuneoverlegen i Værnesregionen nå i kveld gjort kjent med at smittet person (med sør-afrikansk mutasjon) har vært til stede på flere butikker i Selbu og Stjørdal. Denne varianten er kjent for å smitte selv ved lite kontakt. Mye tyder på at smitten kommer fra Trondheim.

Aktuelle tider torsdag 11. februar og steder hvor smitten kan ha blitt spredt er

- ca. Kl. 14.30-15.30 på BEST i Selbu

- ca. Kl. 16-17 på følgende butikker i Stjørdal: Coop Prix Hell og Hellsenteret (REMA 1000 og Intersport)

Hvis du har vært til stede der på omtrent samme tid bes du bestille koronatest snarest mulig i din hjemkommune. Ved bestilling må du oppgi hvilken butikk du har vært innom. I ventetiden på prøveresultatet vil vi at både du og alle i din husstand skal holde seg unna andre, i frivillig karantene. Dette er det svært viktig at du følger til punkt og prikke, viruset er svært smittsomt.

Last ned Smittestopp og du bidrar til å stoppe smitten!

Vi vil på det sterkeste oppfordre samtlige innbyggere i Værnesregionen til å laste ned og ta i bruk appen Smittestopp. Om mange nok bidrar vil vi på denne måten få en mer effektiv og målrettet smittesporing, som igjen kan hindre mer inngripende og generelle tiltak.

Appen Smittestopp benytter bluetooth-teknologi til å kommunisere med andre telefoner som har Smittestopp installert, og fungerer ved at telefonen utveksler tilfeldige anonyme nøkler med andre telefoner du kommer i næheten av. Smittestopp lagrer all informasjon lokalt på telefonen din og deler ikke informasjon om hvem du er med noen andre, med mindre du selv velger å registrere deg som smittet. De du har vært i nærheten av vil via appen få et varsel om at de har hatt nækontakt med en smittet person, slik at de kan gå i karantene og teste seg så fort som mulig. De vil aldri få vite hvem du er.

Du kan laste ned Smittestopp her

Takk for at du følger oppfordringen.

Leif Edvard Vonen, Kommuneoverlege i Værnesregionen

Tor Jakob Reitan, Kommunedirektør Stjørdal kommune

Stig Roald Amundsen, Kommunedirektør Selbu kommune

 

12.februar 21

Selbu kommune anmoder våre innbyggere om å unngå unødvendige reiser til - eller besøk fra - områder med ukontrollert utbrudd av muterte virusvarianter, som bl.a. Trondheim, Bergen og Oslo.
 

Pressemelding – status vaksinering mot Covid-19:
Pr. 12 februar er det satt 255 vaksinedoser i Selbu kommune. Vaksineringen er nå ferdig på Selbu sykehjem, og de aller fleste over 85 år har fått første dose av vaksinen. Vi er også godt i gang med vaksinering av helsepersonell. Denne uka startet vi også med aldersgruppen mellom 75 og 84 år, men antallet utleverte vaksiner er dessverre for lavt til at det åpnes for bestilling av timer til vaksinering på nett eller telefon. Aktuelle personer blir kontaktet direkte, og så håper vi i løpet av få uker å kunne åpne for bestilling av vaksinering for alle i aldersgruppen 75 – 84 år.

Det er også opprettet et eget telefonnummer for vaksinering, 940 03 998 (NB! Kun dagtid mandag – fredag).
Vi presiserer at det foreløpig ikke er mulig å ringe for å bestille time for vaksinering, og at det vil bli gitt informasjon om dette når det åpnes opp for bestilling.

 

29. januar 21

Flere vaksinedoser på vei:
Selbu får flere vaksiner i uke 5 enn det som opprinnelig var planlagt.  Torsdag 04.02 starter vi derfor også med vaksinering av de i aldersgruppen over 85 år som ikke mottar omsorgstjenester. Ingen i denne aldersgruppen må bestille time selv, men de vil bli oppringt mandag 01.02 for å få tilbud om time til vaksinering. Ber om at pårørende som leser dette informerer videre til de som er i målgruppen.
Les mer her Vaksinering

27. januar 21

Oppdatert status om vaksinering - brev sendt ut til gruppen 65- 84 år, de over 85 år blir kontaktet direkte. Les mer her Vaksinering

 

23.januar 21
Har du vært i Nordre Follo eller nabokommunene?

Har du i løpet av de siste 14 dagene har besøkt en eller flere av disse kommuner:

Nordre Follo
Oslo
Enebakk
Ås
Vestby
Nesodden
Indre Østfold
Moss
Frogn
Våler

Ta kontakt for testing! Innbyggere som tar kontakt vil få avtalt tidspunkt for koronatesting.

Vi opplever stor pågang på legevakta, så vi ber derfor om at dere dette gjelder bestiller koronatest på nett https://www.selbulegekontor.no/

eller at du ringer Selbu legekontoret på tlf: 73 81 68 25 på mandag.

IKKE møt opp på legekontoret uten avtale.

Informasjonstelefonen for koronasmitte på tlf: 815 55 015

Tilsvarende oppfordring gjelder de som vet at de andre steder har vært nærkontakt med personer fra samme kommuner i løpet av de siste 14 dagene.

Er du i målgruppen vil vi at du skal unngå all nærkontakt fram til testsvar foreligger.

Vi tok denne beslutningen fordi vi vil ligge i forkant av situasjonen.

I tillegg:

 • Ansatte som jobber innen pleie og omsorg og med andre sårbare grupper og som har vært i regionen bes om å gjennomføre test før de går på jobb. Helse NT har iverksatt det samme.
 • Besøkende til sykehjem som har vært i regionen slipper heller ikke inn uten negativ test. 


Kommunedirektør og kommuneoverlege

 

21. januar 21

Ingen smittet per nå.
Ca. 1600 personer er testet.
 

15.januar 21

Ca. 1540 personer har til nå blitt testet.

Vi ha ikke registrert noen smittet etter 3. januar.

8.januar 21

Selbu legekontor
I mangel av eget smitterom ved Selbu legekontor/daglegevakt vil det fra i dag være smitterom i en leid brakke som står ved legekontoret.
Vert ved inngangen til legekontoret:
Via Frivilligsentralen vil frivillige delta i en vert/ vaktordning ved legekontoret- for å ivareta smittevern og kontroll med besøkende, evt. også bidra i styring av trafikk ved testing.

7.januar 21

Første vaksine er satt i Selbu

15 beboere ved Selbu sykehjem fikk vaksine i dag. Først ut var Turid Kjeldstad som fikk satt vaksine av sykepleier Torill Slind Kjøsnes (se foto).Klikk for stort bildeTurid Kjeldstad sykepleier Torill Slind Kjøsnes 

Vi gjennomfører prioritering av helsepersonell for vaksinering i henhold til FHI sin veileder, og bruker prioriteringsverktøy i denne veilederen for dette. Det er i tillegg etablert en prioriteringsgruppe i Selbu kommune som har faste ukentlige møter med kommuneoverlegen for prioritering ut i fra tildelte vaksiner.

Videre konkretisering av vaksinasjonsplan pågår, men på grunn av usikkerheten i hvor mange vaksiner som vi hver uke vil bli tildelt, er det vanskelig å planlegge på detaljnivå. Det vll bli gitt informasjon etterhvert.

5.januar 21

Det er ikke registrert nye smittede i Selbu i dag (5.1).

Totalt er ca. 1450 personer testet

Regjeringen kom med nye smitteverntiltak 3.januar, se regjeringen.no. Det bes om at disse følges. 

•    Barnehage, SFO og barneskolen er fortsatt på gult nivå
•    Ungdomsskolen er på rødt nivå

Kulturskolen 4. – 18. jan:
All gruppeundervisning som band, teater, visuell kunst, lek og rytme kjøres digitalt eller tas igjen senere. Ungdomsskoleelever og VGS elever undervises digitalt eller tas igjen senere.
Undervisning for øvrig med enkeltelever på barnetrinnet 1.-7. går som normalt på gult nivå

Eldresenteret stenges for all aktivitet. Dette inkluderer også servering av middag.

Pårørende og besøk Helse og Omsorg: Kommuneoverlegen vil ikke iverksette rødt nivå, men når det gjelder pårørende fra andre kommuner( trondheimsregionen, som inkluderer Stjørdal bl.a, skal sosiale reiser unngås). Dette betyr at pårørende derfra kun skal besøke sine hvis det er spesielle grunner til det. De må også gjøre ekstra vurdering på om de kan være utsatt for smitte.

Rådhuset: Er fortsatt åpent for besøk, men ta gjerne kontakt og avtal tid for besøk/møte med saksbehandler, da det anbefales fra nasjonalt hold å ha hjemmekontor. Det går også an gjennomføre møter digitalt hvis det er ønskelig/mulig. Tel. sentralbord: 73816700.

Munnbind: Du vil kunne møte ansatte i kommunen med munnbind ved pasientkontakt, men de er ikke pålagt å bruke munnbind. Det er opp til hver enkelt ansatt/enhet og vurdere dette.

Kino er stengt ut januar.

Selbuhallen er stengt for treninger og annen utleieaktivitet.

Vaksinering: Torsdag denne uka blir første vaksine satt i Selbu. Alle doser i uke 1 og 2 går til sykehjemsbeboere.

3. januar 21

Regjeringen har i dag innført flere nasjonale smittevernstiltak: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/innforer-flere-nasjonale-smitteverntiltak/id2826466/

3. januar 21

Vi er blitt informert om et tredje Covid-19 smittetilfelle i Selbu. Denne personen bor i Selbu, men er på juleferie utenbygds og vil oppholde seg der til isolasjonsperioden er over. Ingen nærkontakter i Selbu i forbindelse med smitten.

Dvs. at det per nå 3 smittetilfeller med bostedsadresse Selbu.

3.januar 21

1 person testet positivt 2. januar (i går). Personen er bosatt i Selbu, men nærkontakter i Selbu er kun personer innenfor egen husstand (de er satt i karantene). Kommunen driver fortsatt med smittesporing omkring tilfellet og flere personer utenfor Selbu er satt i karantene. 

 

28. desember 20

1 person bosatt i Selbu har i dag testet positivt på Covid-19. Personen har vært på juleferie utenbygds, og har få nærkontakter i Selbu. Nærkontakter er satt i karantene.

VAKSINERING
Info om vaksinering per i dag: Les her

17. desember 20

Testing i jul- og nyttårshelg
Dersom du har mistanke om at du er smittet av koronavirus, IKKE møt opp på legekontoret eller legevakt.
Du kan digitalt booke tid for Koronatest på Selbu legekontor sine nettsider. Her finner du også legekontorets åpningstider.
Har du ikke mulighet for å gjøre det, ring legekontoret på tlf: 73 81 68 25

TESTING JUL OG NYTTÅRSHELG, utenfor Selbu legekontor sine åpningstider: Testing på Stjørdal 
Legevakta på tlf: 116117
Informasjonstelefonen for koronasmitte på tlf: 815 55 015

 

14. desember 20

Karantene og isolasjon Retningslinjer

9. desember 20

Koronaviruset tar ikke juleferie!

Råd om julereiser, julefeiring og julehandel finner du her (link utgått)

23. november 20

1 person er i dag bekreftet smittet.
Smittekilden er en kjent kilde utenfor regionen og smitten er kommet i forbindelse med jobb utenbygds.

Det er igangsatt varsling av nærkontakter og det forventes at det blir en del personer i karantene i den kommende tiden til et eventuelt videre smitteomfang blir kartlagt.

 

10. november 20

Det er gjennomført til sammen 1007 tester siden mars.  Ingen nye smittede de siste ukene.

Per i dag har vi ingen som er registrert smittet i Selbu kommune. Det har til sammen vært 7 smittetilfeller tidligere i år. 

Informasjon vedrørende Selbu sykehjem: 
Fra mandag 9. november til og med mandag 16. november er det ikke mulig å komme på besøk i sykehjemmet, men vi tar selvfølgelig individuelt hensyn der det er strengt nødvendig grunnet kritisk sykdom.
Kommuneoverlegen har rådet oss til dette da smittesituasjonen i Værnesregionen er uavklart, pasientene har behov for ro i en sårbar periode med nye lokaler og nye pleiere de skal bli kjent med. 
Vi ber om forståelse, og gleder oss til vi kan la dere bli kjent i vårt flotte nye sykehjem. 
 

20. oktober 20

En ansatt ved Bjørkhov restaurant testet positiv ved innreise til landet sist torsdag. En nærkontakt var i arbeid fredag, og den smittede i tillegg var innom arbeidsstedet sent på kvelden. Vedkommende visste ennå ikke da at test ved innreise var positiv.

Kommunen driver smittesporing og testing av personer som har vært i jobb på Bjørkhov fredag. Testresultatene fra de ansatte vil foreligge i løpet av tirsdag 20.10., og vil legge grunnlag for kommuneoverlegens videre vurdering og tiltak. Restauranten er stengt inntil vi vet mer om det har forekommet videre smitte eller ikke. Informasjonen vil oppdateres når ny vurdering er gjort.

Per i dag har vi kun 1 person som er registrert smittet i Selbu kommune. 

 

27. august 20

Info til alle som reiser TIL Norge - testing

 

26. august 20

Det er nå mulig å søke om støtte fra kommunalt næringsfond  Covid-19 midler. Merk at søknadsfristen er 30.09.20. Les mer her

Kommuneoverlegen i Værnsregionen sine råd til feiringer, sammenkomster og arrangementer (link utgått)

 

18. august 20

Selbu:
Antall prøver tatt: 329

 • Antall med påvist smitte: Fortsatt kun 6 personer som har vært smittet.
   
 • Du kan digitalt booke tid for Koronatest på Selbu legekontor sine nettsider.

08. juli 20

Informasjon til reisende

Foreign travellers to Norway

Antall testede per i dag er 183 personer, fortsatt kun 6 personer som har vært smittet.

 

09. juni 20

Selbu:
Antall prøver tatt: 166

 • Antall med påvist smitte: 6 (alle er nå friske)

Men, husk at det ikke er over enda, så: Vask hender, hold fortsatt litt avstand og hold deg hjemme når du er syk!

28.mai 20

Selbu:

 • Antall prøver tatt: 156
 • Antall med påvist smitte: 6 (alle er nå friske)

18.mai 20

Selbu kommune er nå åpent for publikum - etter avtale
Selbu:

 • Antall prøver tatt: 125  
 • Antall med påvist smitte: 6 (alle er nå friske)

08.mai 20

Grunnskolen i Selbu åpner neste uke.

 

07. mai 20 

Nå åpner skolene igjen!
https://www.selbu.kommune.no/aktuelt/na-apner-skolene-igjen.44412.aspx

Det tas jevnlig tester av innbyggere, men fortsatt ingen flere med påvist smitte!

 • Antall prøver tatt: 109
 • Antall med påvist smitte: 6

29. april 20

Selbu:

Det tas jevnlig tester av innbyggere, men fortsatt ingen flere med påvist smitte!

 • Antall prøver tatt: 95
 • Antall med påvist smitte: 6

 

23. april 20

Skole og SFO for 1.-4. trinn åpner igjen mandag 27. april

 

21. april 20

17. mai 2020: Barne- og folketoget, samt kveldsforestillingen i Selbu kirke blir avlyst. Større feiringer inne i grendehus/samfunnshus og inne i skolebygg må utgå.
 

 

20. april 20

Utdanningsdirektoratet (UDIR) kom i ettermiddag ut med smittevernveileder som også inkluderer både grunnskole og videregående skole:

Smittevernveileder for skoler og barnehager 

Selbu:

 • Antall prøver tatt: 86  
 • Antall med påvist smitte: 6 (stabilt siden 3. april)

Live-sending med vår kommuneoverlege
I morgen tirsdag 21. april kl. 14 blir det live-sending på Selbu kommunes facebookside med vår kommuneoverlege Vonen. Tema er smittevern barnehage/skole. Det er mulig å stille spørsmål, les mere her.

16.april 20

Barnehagene i Selbu åpner onsdag 22. april, med unntak av barnehagen i Dragsten som åpner mandag 20. april.

15.april 20

Regjeringen presenterte i dag veileder for smittevern i barnehagene i forbindelse med åpning av barnehagene fra mandag 20.april og senest 27.april. Selbu kommune vil sende ut informasjon til foreldre/foresatte så fort vi har bestemt når vi åpner barnehagene. 

Smittevernveileder for barnehagene

14. april 20

Fortsatt kun 6 personer som har testet positivt per i dag. Status på disse:
5 friskmeldt
1 i isolasjon (under oppfølging)
Pr. 9. april var 78 personer testet i Selbu.

Planlagt åpning av barnehager og skoler
Regjeringen kommer ut med en veileder og kompetanseopplegg torsdag 16. april. Dette slik at skoleeiere og ansatte får tydelige, konkrete råd om hvordan de skal forholde seg. Regjeringen vil gi føringer som gjør at tiltakene blir mest mulig like over hele landet. Disse kravene skal fastsettes i forskrift.
Etter at denne publiseres vil vi i Selbu kommune kunne gi nærmere og mer eksakt informasjon om hvordan vi skal gjennomføre åpningen og igangsettingen.
Regjeringen,no Gradvis åpning av skoler og barnehager

 

 

8. april 20

Regjeringen gikk i går 7.april ut med med følgende info vedr. åpning av  barnehager og skoler:
"20. april: Barnehagene kan åpne. Forutsetningen er at dette kan gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte. Barnehagene kan bruke tiden frem til 27. april for å forberede åpningen dersom de trenger det.

27. april: Skolene åpner for 1. – 4. trinn i grunnskolen. Skolefritidsordningen åpner også.  Videregående skoler åpner for elever på VG3 som følger yrkesfaglig løp i skole og yrkesfagelever på VG2. Forutsetningen er at dette kan gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte. Det vil bli laget en veileder og kompetanseopplegg slik at skoleeier og ansatte får tydelige, konkrete råd om hvordan de skal forholde seg. Det blir unntak for barn i risikogruppene og for barn som lever sammen med familiemedlemmer i risikogruppene, for å minimere risiko for alvorlig sykdom. Disse vil fortsatt få fjernundervisning."
Selbu kommune kommer med mer info når veileder er klar, og vi vil i løpet av neste uke ha daglige møter med vår kommuneoverlege for å forberede oppstart 20. april for barnehage og 27. april for 1.-4. trinn i skolen samt SFO.

Les mere om Regjeringens tiltak for gradvis åpning samfunnet

FHIs dagsoversikt over smittede i Norge

Fortsatt kun 6 smittede i Selbu per i dag. Flere er testet.

Krisepakke til idrett, kultur og frivillghet
 

3. april 20

Status koronaprøver i Selbu per 03.04.20:
• Antall prøver tatt: 69 prøver
• Antall personer med påvist smitte: 6

 

1. april 20

Status koronaprøver i Selbu per 01.04.20:
• Antall prøver tatt: 60 prøver
• Antall personer med påvist smitte: 3

Formannskapet i Selbu vedtok 31.mars en tiltakspakke til næringslivet

31. mars 20

Pressemelding fra kommuneoverlege Vonen vedr. diverse føringer for tur til Sverige, dugnader/loddsalg, camping, arrangement m.m. Pressemelding per 310320 Kommuneoverlegen

Har du mistet inntekt som følge av koronaviruset? Nav har nå laget systemer slik at du kan søke om forskudd på dagpenger og få dem utbetalt før påske.Se her NAV.no
Det er også opprettet en egen ordning for selvstendig næringsdrivende og frilansere: NAV.no

 • Antall prøver tatt: 59 prøver
 • Antall personer med påvist smitte: 2

30. mars 20

 • Antall prøver tatt: 55  prøver
 • Antall positive svar: 2 prøver

Nord-Trøndelag Krisesenter IKS  melder om at de holder åpent som vanlig for de som er utsatt for vold i nære relasjoner og trenger et trygt, midlertidig botilbud. Dagsamtaler og besøk på senteret gjennomføres ikke, men råd og veiledning gis på telefon.
Ta kontakt på telefon 740 777 10 eller på epost krverdal@online.no om du opplever vold i nære relasjoner og trenger noen å snakke med eller et trygt oppholdssted.

27.mars 20

 • Antall prøver tatt: 52  prøver
 • Antall negative svar: 46 prøver
 • Antall positive svar: 2 prøver
 • Venter svar på 4

26. mars 20

Har du behov for sosialhjelp?
NAV er nå på plass med digitale søknader om sosialhjelp – Digisos. 
Klikk deg inn på NAV.no for veiledning.

25. mars 20

 • Antall prøver tatt: 45  prøver
 • Antall negative svar: 34 prøver
 • Antall positive svar: 2 prøver
 • Venter svar på 9

24. mars 20

 • Regjeringen videreførte 24. mars alle tiltakene som er iverksatt for å bekjempe utbruddet av koronavirus i Norge frem til over påske, til og med 13. april.
 • Her kan du se pressemeldingen fra regjeringen: Tiltakene mot koronavirus videreføres

23. mars 20
 

Pårørende ved langtidsavdelingen på sykehjemmet kan nå bruke FaceTime for å snakke med sine familiemedlemmer. 

Kontaktadresse: selbusykehjem2@gmail.com Ring personalet på telefon 48 86 87 35 for å avtale tidspunkt som passer. 
Håper dette vil være med på å opprettholde kontakten mellom familiemedlemmene i denne tiden hvor det ikke er mulig å dra på besøk på sykehjemmet. 
Informasjon for avdelingene Enhet for demente og korttidsavdelingen kommer når det er klart.
 

20. mars -20

Regjeringen har innført forbud mot opphold på hytter utenfor egen bokommune:

Regjeringen vedtok i går forbud mot å oppholde seg på hytter som ligger i en annen kommunen enn der man selv bor. 

Forskriften sier i § 5 første ledd:  «Personer forbys å overnatte på fritidseiendom i annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert. Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn som er nødvendig for å avverge store materielle skader tillates.» Selbu kommune har ingen myndighet til å avgjøre om hva som evt. er «strengt nødvendig vedlikehold» eller tilsyn. Hytteeiere må derfor vurdere dette selv.

Selbu kommune har ikke stengt kommunegrensene.

På grunn av den helt spesielle situasjonen hele verden er i akkurat nå vil vi likevel på det sterkeste oppfordre alle om å forbli i sitt eget hjem og følge de oppfordringene og retningslinjene som Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og regjeringen til enhver tid kommer med.

Vi setter stor pris på våre hytteeiere og vi forstår at det kan oppleves vanskelig når man ikke får benytte hyttene sine slik man ønsker. Vi ønsker dere hjertelig velkommen tilbake til bygda når dette er over.

15.mars -20

Selbu legekontor stenger døra fysisk slik at ikke besøkende og andre kan går rett inn uten avtale. Dette for å forhindre smitte. Ring. 73 81 68 25 for å avtale besøk/time. For øyeblikkelig hjelp ring 113.

Tannklinikken er stengt på ubestemt tid. Ved store smerter kan du ringe eller sende SMS på tlf  90209670, 95069749, 94138252, 90187820

14. mars -20

Barnehage og skole - koronaviruset

13. mars 2020

Barnehager og skoler 

Sektor oppvekst melder om at de førstkommende tirsdag vil åpne for å gi et tilbud til barn under 12 år som har foreldre/foresatte som jobber i samfunnskritiske funksjoner. Det er startet en kartlegging/prioritering av dette nå. Foreldre/foresatte vil få direkte beskjed fra sin skole eller barnehage om når og hvor.

12. mars 2020

Tiltak fra HELSEDIREKTORATET

Selbu Legekontor:
Med virkning fra 12.03 prioriterer Selbu legekontor personer med alvorlige og kroniske helseplager. Andre vil kunne oppleve å ikke få tilbud om konsultasjon.
Det er ikke ønskelig at personer med luftveisinfeksjoner møter på legekontoret. Personer som er usikre på egen helsesituasjon bes derfor om å kontakte legekontoret for å få drøftet situasjonen på telefon.
Legekontoret vil prioritere økt tilgjengelighet på telefon i tiden fremover.

Selbu Helsestasjon:
Selbu helsestasjon avlyser alle gruppe-konsultasjoner fra 12.03.20. Det samme gjelder åpen helsestasjon på fredager. 
Individuelle konsultasjoner gjennomføres som normalt, men det er ikke anledning til å ta med søsken eller andre.
Vi ber om at personer med symptomer på forkjølelse ikke kommer hit. 

Jordmortjenesten opprettholder alle ordinære kontroller. Gravide som har spørsmål, kan ta kontakt med jordmor på telefon. Fra fredag 13.03. er det mulig å ringe jordmor hver dag fra mandag til fredag, mellom kl. 08.00-16.00 på telefon 48867248. Jordmor vil ringe tilbake etter hvert som hun har anledning.

11. mars 2020

Kommunale bygg vil bli stengt for besøkende

Adgang må godkjennes av ledere på forhånd for besøk på Selbu sykehjem og i Nestansringen 67. Adgang vil bli gitt kun i helt spesielle tilfeller. 

Øvrige stengte kommunale bygg:

Rådhuset
Alle idrettshaller stenges, og andre idrettsarenaer må avslutte fellesaktiviteter 
Selbu Eldresenter
Terapibassenget ved helsesenteret 
Fysioterapi og ergoterapi 
Treningsrom på brannstasjonen
Kantina i rådhuset
Selbu Frivilligsentral
Selbu Folkebibliotek

Alle arrangement i offentlig regi avlyses. Kulturelle sammenkomster som øvinger, konserter og forestillinger må avlyses

 

Smittet:  Per 11.03.20 er 1 person som er bosatt i Selbu bekreftet smittet av viruset

Informasjon om Koronaviruset 

Koronavirus - Temaside Værnesregionen

Folkehelseinstituttet (FHI)

På nettsidene til Folkehelseinstituttet finner du oppdatert informasjon om koronaviruset. Her kan du lese mer om symptomer, behandling, reise, inkubasjonstid og hva du kan gjør for å unngå å bli smittet. 

Gå til Folkehelseinstituttets nettsider

Helsenorge

På nettsidene til Helsenorge finner du mye nyttig og oppdatert informasjon om koronaviruset. Her finner du retningslinjer og råd for deg som er smittet, hva du kan gjør for å unngå å bli smittet og informasjon om tiltak som er bestemt for å begrense spredningen av viruset. 

Les om viruset på Helsenorges nettsider

Helsedirektoratet

Hvis du ikke finner svar på spørsmålet ditt kan du ringe til Folkehelsedirektoratets informasjonstelefon på 81555015

På folkehelsedirektoratet.no kan du finne informasjon om beslutninger som blir tatt på nasjonalt nivå i tillegg til plakater og informasjonsmateriell

Gå til Helsedirektoratets nettsider

Informasjon til barn og unge om det nye koronaviruset