Friluftsliv

Friluftsliv

Ut på tur!

Selbu kommune har mange flotte friluftsområder, ikke minst vakre og velkjente Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Du kan gå på velbrukte stier og slå av en prat med turglade mennesker, eller du kan nyte stillheten og naturen helt for deg selv i store områder der du bare hører heiloens melankolske hilsen fra lyngen bortenfor, og hjortens ivrige brøl i det fjerne. Selbusjøen er selve hjertet i Selbu, lett tilgjengelig fra mange kanter. Her er det muligheter for bading på langgrunn, skøyting om vinteren og turgåing langs vannkanten. 

Når du ferdes i naturen har du rettigheter etter allemannsretten, men også plikter:

Godt og godkjent friluftsliv i naturen

 

Tilrettelegging og støtteordninger

Kommunen, ofte i samarbeid med Trondheimsregionens Friluftsråd, har hvert år prosjekter for å gjøre friluftslivet enda mer tilgjengelig for ulike brukergrupper.

Det finnes en rekke støtteordninger, dersom du er interessert i å skape mer aktivitet, ruste opp tilbud som allerede finnes og mye annet. Ta gjerne kontakt med kommunen om du har spørsmål eller forslag!

 

 

Vordfjellet ved Ingridtjenna - Klikk for stort bildeMiljø - Friluftsliv - Vordfjellet ved Ingridtjenna 20201114 Erik Brenna

 

Kontakt

Erik Brenna
Rådgiver
E-post
Telefon 40 40 84 36