Friluftsliv

Friluftsliv

Ut på tur!

Selbu kommune har mange flotte friluftsområder, ikke minst vakre og velkjente Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Du kan gå på velbrukte stier og slå av en prat med turglade mennesker, eller du kan nyte stillheten og naturen helt for deg selv i store områder der du bare hører heiloens melankolske hilsen fra lyngen bortenfor, og hjortens ivrige brøl i det fjerne. Selbusjøen er selve hjertet i Selbu, lett tilgjengelig fra mange kanter. Her er det muligheter for bading på langgrunn, skøyting om vinteren og turgåing langs vannkanten. 

Når du ferdes i naturen har du rettigheter etter allemannsretten, men også plikter:

Godt og godkjent friluftsliv i naturen

 

Jakt og fiske

Se våre sider om jakt og fiske her

 

Tilrettelegging og støtteordninger

Kommunen, ofte i samarbeid med Trondheimsregionens Friluftsråd, har hvert år prosjekter for å gjøre friluftslivet enda mer tilgjengelig for ulike brukergrupper. Dersom ditt lag ønsker å søke om en slik aktivitet, ta kontakt med kommunen.

Det finnes også en rekke andre støtteordninger, dersom du er interessert i å skape mer aktivitet, ruste opp tilbud som allerede finnes og mye annet.  Flere av disse kan ditt lag søke på selv, mens andre kan kommunen søke om sammen med ditt lag, eller alene. Nedenfor har vi forsøkt å samle disse.

Ta gjerne kontakt med kommunen om du har spørsmål eller forslag!

OBS! Fra 2023 er det flere søknadsfrister som er flyttet fra 1. februar til 1. desember!

 

Vordfjellet ved Ingridtjenna - Klikk for stort bildeMiljø - Friluftsliv - Vordfjellet ved Ingridtjenna 20201114 Erik Brenna

Kontakt

Erik Brenna
Rådgiver
E-post
Telefon 40 40 84 36